Juventus körde över bedrövligt Barça
نوشته شده توسط : Alisa

Barcelona visade att storförlusten mot PSG för snart två månader sedan inte var en engångsföreteelse när de åkte till Turin, ställde ut skorna och förlorade med 3-0 mot ett inspirerat Juventus. Nästan alla Juventus supportrar bar en svart vit rand Billiga Fotbollströjor var jublade för att fira denna stora vivtory.

Stor segerorganisatör blev Paulo Dybala med dubbla klassmål. Hemmalaget fick en drömstart på matchen. Redan i den sjunde minuten gav Paulo Dybala Juve ledningen med ett mycket vackert, knorrat avslut i det bortre hörnet. Dybala var skoningslös när han fick chansen med vänsterfoten i den första kvartsfinalen mot Barcelona. Redan i den sjunde minuten visade 23-åriga i Juventus tröja från Laguna Larga i centrala Argentina, att han är en av Europas vassaste anfallare.

En perfekt stickare i djupet frispelade Andres Iniesta, men hemmakeepern Gianluigi Buffon gjorde en avgörande räddning. Några sekunder senare stod det 2–0 till Juventus. Dybalas andra mål i matchen påminde om det första. Nu serverades han en snett inåt bakåt-passning av Mario Mandžukić, kroaten som har skolats om till vänsterytter.

Barcelona inledde den andra halvleken bra. Passningsspelet var rakare, snabbare och laget skapade några reduceringschanser. Gianluigi Buffon höll dock tätt och i den 55:e minuten gjorde Juventus 3–0.

Segern gör att Juventus förlängde sin långa förlustfria svit, till 22 matcher, på hemmaplan i Champions League. Nu har laget ett bra utgångsläge inför returen i Spanien.